Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ornesæd

 

 

 

 

 

 

Gevinsten ved Kunstig Sædoverføring (KS) er åbenlys ved, at man indfører avlsmateriale i sin besætning næsten uden smitterisiko.

I Hatting leverer vi sæd fra DanBred-orner i racerne Landrace, Yorkshire og Duroc. 
Desuden kan vi bistå ved import af sæd fra andre avlsselskaber.

Hatting har en høj grad af leveringssikkerhed, da produktionen består af 7 ornestationer – også kaldet KS-stationer – fordelt over hele Danmark. Vi producerer ca. 66.000 doser sæd om ugen.

DanBred er et af de førende avlsselskaber i verden med avl i racerne Landrace, Yorkshire og Duroc. DanBred er et åbent avlssystem, hvor resultaterne er dokumenterede og offentlig tilgængelige.  Derfor har vi konkret viden om DanBred avlsdyrenes avlsindeks, og hvor meget indekset betyder i kroner og øre.

Det betyder, at vi kan tilbyde ornesæd i forskellige kategorier efter ornernes avlsindeks.

Hatting ønsker, at kunderne opnår reproduktionsresultater, der er helt i top. Derfor har Hatting altid været i front med at forbedre sædkvaliteten gennem bidrag til forsøg og udvikling. 

I sidste ende afhænger resultatet af arbejdet i løbestalden, og her tilbyder Hatting specialiseret rådgivning i inseminering – både ved problemløsning og undervisning.

Til venstre  i menuen kan du læse mere om de forskellige griseracer, typer af ornesæd samt sædkvalitet og leveringssikkerhed.